Als opleidingsinstituut wil je je doelgroep maximaal faciliteren. En die doelgroep beweegt steeds meer naar online, vanwege het gemak dat het met zich meebrengt. Hoe speel je daar als opleidingsinstituut slim op in?

Van oudsher brengen opleidingsinstituten deelnemers bij elkaar op één locatie. De deelnemers doen opdrachten thuis, maar de contacturen zijn vrijwel altijd op locatie. We zien dat er zowel vanuit opleidingsinstituten als vanuit deelnemers een wens is om meer digitaal onderwijs te krijgen.

Natuurlijk zijn contacturen waardevol, maar er zitten ook nadelen aan: reistijd en relatief veel handmatige administratieve handelingen voor de organisatie. Bovendien vergt het van deelnemers veel gebalanceer met andere werk- en privéactiviteiten om op het juiste moment op de opleiding te zijn.

Digitale alternatieven

Logisch dat opleidingsinstituten kijken naar digitale alternatieven. Ons learning management systeem helpt je om het meeste uit de online educatie te halen. Op het platform kun je alle trainingsprogramma’s onderbrengen, in de huisstijl van het instituut. Het platform biedt de mogelijkheid om automatisch e-mails naar deelnemers te sturen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe module klaarstaat.

Een van de grote voordelen van LPX is dat het in detail inzicht geeft in de leerdata: je kunt met één druk op de knop zien waar een deelnemer zit, welke onderdelen uitdagend zijn en hoe actief iemand deelneemt. Een certificaat kan automatisch worden gegenereerd én toegezonden. De resultaten kunnen ook worden gekoppeld aan jullie administratie. Dit betekent veel minder rompslomp. Bovendien ben je verzekerd van de hoogste veiligheidsstandaard: alle dataverzending verloopt via maximaal beveiligde verbindingen.

Tijd is een schaars goed

Wil jouw organisatie een online leersysteem opzetten en wil je je volledig laten begeleiden? Kies dan voor ons full-serviceprogramma.